Våren tuffar på, så även vaccinationer och annat bra. Efter den tunga vintern börjar det kännas lite lättare och luftigare. Det kommer till och med en del spel här och där. Denna vecka fokuserar vi på två kovändningar och en jättemärklig crossover. Sony kommer efter massiv kritik inte att stänga Playstation Store till PS3 och Vita, och det ser ut som att Microsoft inte kommer att köpa Discord just nu. Och så blir Assassin’s Creed… barnbok?

Sony pudlar om butiksstängningar

Playstation Store

Efter mycket om och men är det bara till PSP som butiken stängs.

Det kommer att vara möjligt att köpa spel digitalt till Playstation 3 och Playstation Vita även i framtiden. Det står klart sedan Sony-chefen Jim Ryan i veckan som gick meddelade att man ändrar sig angående den tidigare aviserade stängningen av butikerna.

”Efter närmare eftertanke står det klart att vi fattade fel beslut här. Så idag är jag glad att kunna säga att vi kommer att hålla Playstation Store öppen för Playstation 3 och Playstation Vita”, skriver Ryan i blogginlägget.

På Playstation Portable försvinner dock butiken som planerat den 2 juli, men det kommer att vara möjligt att ladda ner redan ägda spel.

Niklas tankar: Det här är såklart helt rätt beslut, och man borde kunna ha förutsatt hur stark kritiken skulle bli på förhand. Att stänga butikerna till PS3 och Vita känns alldeles för tidigt. Det går såklart att argumentera för att nästan ingen köper spel till de konsolerna längre, men det handlar mer om princip och spelbevarande än något annat. Och att stänga butikerna så förhållandevis tidigt visar att man inte bryr sig lika mycket om sitt eget arv som stora delar av spelarbasen gör. Som sagt, rätt beslut att hålla butikerna öppna, även om det i mångt och mycket är en symbolisk handling.

Assassin’s Creed blir barnböcker

Assassin's Creed-barnbok

Assassin’s Creed-serien blir barnböcker. Ja, du läste rätt. Barnböcker.

Spel, film – och nu barnbok. Lönnmördarna tar steget in i barnens värld när Ubisoft tar hjälp av utgivaren Hachette Heroes för att göra barnbok av Assassin’s Creed. Det är den brittiska barnboksserien Mr. Men & Little Miss som ska få sig en lönnmördarbehandling och seriens skapares son, Adam Hargreaves, ska skriva och illustrera sex böcker, skriver Ubisoft på sin sajt.

”Följ med Mister Ezio, Little Miss Kassandra och Little Miss Eivor när de försöker fullföra sina uppdrag i de tre första böckerna i denna serie”, skriver Ubisoft i inlägget.

Mr. Men startade 1971, och de många populära barnböckerna har översatts till flera språk och figurerna finns på allt från muggar till kuddar och lunchlådor. Det har även gjorts crossovers med bland annat Spice Girls och Dr. Who. Det är oklart när Assassin’s Creed-böckerna kommer att släppas.

Niklas tankar: Vänta, va? Är det jag som är galen, eller är det inte jättekonstigt att Assassin’s Creed blir barnböcker? Spelserien handlar om mord, hemliga sällskap och ond bråd dör i allmänhet. Vad ska Little Miss Eivor göra i sin bok istället för att hugga folk i ansiktet med sin yxa? Plocka blommor? Jag skulle vilja vara en fluga på väggen under mötet när man kom fram till att det här var en rimlig idé. Samtidigt är det jätteroligt, och jag vill såklart ha en barnbok om lönnmördare.

Microsoft köper inte Discord

Discord

Discord förblir oberoende – för tillfället.

Discord kommer fortsätta att vara ett oberoende företag, åtminstone för tillfället. Det ryktades att Microsoft stod i färd att köpa kommunikationstjänsten för 10 miljarder dollar, men affären ser inte ut att bli av, rapporterar Wall Street Journal. Enligt källor kan Microsofts bud komma att bli aktuellt igen vid ett senare tillfälle.

Minst tre företag ska ha varit intresserade av att köpa Discord. Tjänsten, som främst används i spelsammanhang, har växt enorm under det senaste året, men företaget går ännu inte med vinst, skriver Eurogamer.

Niklas tankar: Skönt! Vi minns alla hur ”bra” det blev när Microsoft köpte Skype, och jag är verkligen inte särskilt sugen på att eventuellt se Discord låsas till specifika plattformar. Däremot hade det varit en dröm om konsoler i framtiden kunde använda sig av Discord för kommunikation som komplement till de redan inbyggda systemet.