I min ytterst personliga lista skriver jag om händelser eller populärkultur som jag uppfattade som awesome under 2012. Ett inlägg i taget, hela vägen fram till nästa år.

Sci-fi som filmgenre är alltid väldigt oviss. Ibland kan det bli riktigt bra, andra gånger riktiga kalkoner. För det mesta kalkoner skulle jag faktiskt våga påstå. Men en film som är bra av helt rätt anledningar, och långt från Sci-fi-kalkon-klicken är årets Looper. Ett intressant koncept på papperet blev ännu mer faccinerande på film – där den absolut störta behållningen bestod av hur man behandlade konceptet tidsresor.

Men filmen hade många andra kvaliteer också; en rad med skådespelare som gjorde sitt allra bästa, ett fantastiskt bildspel och ett tempo att dö för. Jag gillade verkligen hur filmens struktur påminde både om gamla Noir-filmer, men också – främst mot slutet – gamla dammiga western-filmer.

Looper är en av mina starkaste rekommendationer från året som jag trodde skulle domineras av Christopher Nolan och Peter Jackson. Det säger en hel del.