Det kan väl inte bara vara jag som vid det här laget tröttnat på Filip och Fredrik? De är fortfarande hyfsat underhållande att se på jämfört med mycket annan smörja som visas, men jag finner mig ändå förvånansvärt mycket uttråkad av deras senaste programserier och följer hellre Sveriges Mästerkock. Och så var det inte för några år sedan.

Jag minns när den dynamiska tv-duon slog igenom. High Chaparall var suveränt och följdes av flera år av galna upptåg och smarta produktioner och varje nystartat projekt verkade bättre än det andra, oavsett om det handlade om reseprogram eller talkshows. Det bästa duon hittills skapat är i min bok Boston Tea Party, som för mig var precis lika underhållande som informativt. ”Hjärnkontoret” för vuxna, på steroider.

Men när jag idag tittar på Hissen är det väldigt få saker som håller mig kvar som tittare. Visst kan det bero på att gästerna inte varit så intressanta, eller att formatet inte funkar för mig. Men jag tror att jag framförallt tröttnat på Filip och Fredriks närvaro. Det kan kanske vara så enkelt. Eller så är det grundat i min inre ilska över att de vägrar skapa fler säsonger av Boston Tea Party.

Hur känner ni? Känns de fortfarande heta och aktuella? Kanske är det bara jag, som per automatik måste gå emot mainstreamrörelsen efter alla Kristallen-priser?