Skitsnacksblogg

Varför tröttnade vi på Filip och Fredrik?

Det kan väl inte bara vara jag som vid det här laget tröttnat på Filip och Fredrik? De är fortfarande hyfsat underhållande att se på jämfört med mycket annan smörja som visas, men jag finner mig ändå förvånansvärt mycket uttråkad av deras senaste programserier och följer hellre Sveriges Mästerkock. Och så var det inte för några år sedan.

Jag minns när den dynamiska tv-duon slog igenom. High Chaparall var suveränt och följdes av flera år av galna upptåg och smarta produktioner och varje nystartat projekt verkade bättre än det andra, oavsett om det handlade om reseprogram eller talkshows. Det bästa duon hittills skapat är i min bok Boston Tea Party, som för mig var precis lika underhållande som informativt. “Hjärnkontoret” för vuxna, på steroider.

Men när jag idag tittar på Hissen är det väldigt få saker som håller mig kvar som tittare. Visst kan det bero på att gästerna inte varit så intressanta, eller att formatet inte funkar för mig. Men jag tror att jag framförallt tröttnat på Filip och Fredriks närvaro. Det kan kanske vara så enkelt. Eller så är det grundat i min inre ilska över att de vägrar skapa fler säsonger av Boston Tea Party.

Hur känner ni? Känns de fortfarande heta och aktuella? Kanske är det bara jag, som per automatik måste gå emot mainstreamrörelsen efter alla Kristallen-priser?

Kommentarer

 1. Hjorten skriver:

  Håller med. Känns som att ett år utan att synas på tv hade kunnat gynna duon. Tillslut blir man mätt även på gräddtårta ju! Hade mycket hellre sett att dom ägnat sig åt sidoprojekt och podcasten ett tag.

 2. John Andersson skriver:

  Har mer och mer börjat föredra F&F i podcast-form. Även deras föreställning förra året var helt ok, tycker jag.

  Gällande tv så tycker jag dom kommer till sin rätt mer när dom träffar vanligt folk, till skillnad från kändisar. Hissen är ju bara en annan form av intervju-tv och det känns, hissanordningen till trots, ganska passé.

 3. SpeLinnea skriver:

  Kort svar: För att vi blivit äldre än 17 år.

  Längre svar: Deras humor har i princip varit densamma i 10+ år, medan jag som person har ändrat mig flertalet gånger från när man första gången såg dem som tonåring. Det är också ett annat sorts mediesamhälle vi lever i nu där det inte alltid räcker till att vara “två roliga snubbar” för att nå ut till folk. Sen har det dykt upp många andra duos som efterlängtade alternativ.

 4. Samson Wiklund skriver:

  Jag är helt enkelt inte intresserad av ett mer välformulerat “se&hör”. Kändisskvaller är ungefär lika intressant som proffsskoknytning.

 5. gabbay skriver:

  Ja deras program har helt enkelt pendlat något enormt dom senaste åren och varför gör dom inte mer reportageprogram en studioprogram!

 6. Ludde Lundblad skriver:

  För det första. Grabbarnas genombrott är väl ändå Ursäkta Röran och inte High Chaparall.
  Sen för det andra håller jag med dig. Nu för tiden konsumerar jag endast Filip och Fredrik i podcastform. Det är ett format som passar dem och mig alldeles utmärkt.

 7. Daniel skriver:

  Podcasten är rolig. Har aldrig sett dem på tv.

Skriv en kommentar