Eftersom jag legat sjuk den senaste veckan har jag återigen haft möjlighet att titta ikapp på en tv-serie. Denna gång blev det The Walking Dead, som jag innan endast sett första avsnittet av. Det avsnittet såg jag i stort sett samma dag som det hade premiär i USA, och hade för avsikt att fortsätta följa serien efter det, men det kom av sig.

Men nu har jag tagit tag i saken och sett första säsongen. En väldigt kort, men väldigt stark första säsong om man frågar mig. Trovärdiga karaktärer, lika många till sättet fula som fina karaktärer och en dystopi som lever upp till namnet. Världen är verkligen ingen värld man själv skulle vilja befinna sig i, flera gånger har jag häpnat över hur handikappade, hur hjälplösa denna grupp överlevare verkligen är.

En annan aspekt jag verkligen uppskattat är hur man sällan fastnar i en plats. På många sätt känns upplägget av road-movie stuk och detta är verkligen något jag uppskattar. Jag tyckte Atlanta kändes intressant, men blev väldigt glad när man lämnade platsen för att röra sig vidare. I en liknande situation skulle jag personligen försöka hålla mig i rörelse så långt det är möjligt, i hopp om att hitta fler överlevare och mer resurser.

Första säsongen är nu över och jag ska snart sätta tänderna i den andra, som enligt folk i min omgivning ska vara den svagare. Men jag kommer troligtvis plöja på, eftersom jag nu hör så mycket bra saker om den tredje säsongen.

Hur ställer ni er till The Walking Dead